Informatie over het mobiele appje 'StappenMetHans'  
 
 
  
App functie

Omdat de deze website is ontworpen voor desktop schermen, heb ik een appje gemaakt om mijn wandelingen ook op een mobieltje goed te kunnen bekijken.
De standaard GPS-antenne en de systeemsoftware maken het ook mogelijk:
1. om de positie op de kaart weer te geven en
2. de wandeling op te slaan als een GPX-bestand.
Voorlopig worden alleen mobieltjes met Android ondersteund. Mogelijk dat in een later stadium ook iPhones ondersteunt zullen worden.

Beschrijving en demo

In de app is een uitgebreide beschrijving van de gebruiksmogelijkheden. Hier kan een korte video bekeken worden hoe het appje gebruikt kan worden. Door op de knop "Toon video" te klikken wordt een demo-video van de app StappenMetHans getoond.App installeren

Ga op je mobiel naar de Play Store. Klik op Zoeken (met het vergrootglas) en type StappenMetHans. Boven in de lijst komen eerst de advertentie apps. Scroll naar StappenMetHans en klik op Installeren. De app wordt eerst gedownload. na het downloaden wordt de app geïmstallerd. Als de installatie voltooid is, is de knop Openen zichtbaar. Klik op Openen. De app zal om machtiging vragen voor het gebruik van je (GPS-)locatie. In principe kun je dit weigeren, maar dan heb je niet veel aan het appje. Kaarten en de wandelingen zijn dan wel zichtbaar, maar je eigen psotie niet. Bovendien kun je dan je track niet opnemen.

Privacybeleid

De app gebruikt GPS-gegevens, die niet alleen op het scherm getoond worden, maar deze worden ook in een GPX-bestand op het mobieltje opgeslagen.
Het GPX-bestand wordt in de prive-directory van de app opgelagen en is daarom niet toegankelijk voor andere apps.
StappenMetHans wisselt op geen enkele manier het GPX-bestand (of de gegevens daar in) uit met andere apps. Deze gegevens worden ook niet via internet naar buiten gebracht.
Het GPX-bestand wordt alleen aangemaakt als de gebruiker het opnemen van de track aan zet.
Het opnemen van de track stopt als:
1. als de gebruiker in het menu de track stopt of
2. de gebruiker direct of indirect de app sluit.
Als de track aan staat en de gebruiker start een andere app zonder StappenMetHans te sluiten dan blijft de registratie van de locatie doorgaan. StappenMetHans blijft dus op de achtergrond draaien ook als deze niet gesloten wordt, ook al wordt er een andere app gestart. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er geen "gaten" vallen in de track. Zowel in de statusbalk als aan het icoon van het appje op de desktop kun je zien of de app nog draait. Zolang de app niet gesloten is, blijft de app locatiegegevens opslaan.
De enige manier waarop de GPS-gegevens in het GPX-bestand naar buiten gestuurd kunnen worden is via de email-functie in het menu item "Archief". De gebruiker kiest het bestand door het aan te vinken, drukt op de Mail knop en vult vervolgens de ontvanger in een stuurt het bestand als bijlage naar de ontvanger.