Privacy policy

StappenMetHans gebruikt GPS-gegevens, die niet alleen op het scherm getoond worden, maar deze worden ook in een GPX-bestand op het mobieltje opgeslagen.
Het GPX-bestand wordt in de prive-directory van StappenMetHans opgeslagen en is daarom niet toegankelijk voor andere appjes.
StappenMetHans wisselt op geen enkele manier het GPX-bestand (of de gegevens daar in) uit met andere apps. Deze gegevens worden ook niet via internet naar buiten gebracht.
Het GPX-bestand wordt alleen aangemaakt als de gebruiker het opnemen van de track aan zet.

Het opnemen van de track stopt als de gebruiker:
1. in het menu de track stopt of
2. als StappenMetHans direct of indirect gesloten wordt.

Als de track aan staat en de gebruiker start een ander appje zonder StappenMetHans te sluiten dan blijft de registratie van de locatie doorgaan. StappenMetHans blijft dus op de achtergrond draaien ook als deze niet gesloten wordt, ook al wordt er een ander appje gestart. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er geen "gaten" vallen in de track. Zowel in de statusbalk als aan het icoon van het appje op de desktop kun je zien of de app nog draait. Zolang de app niet gesloten is, blijft de app locatiegegevens opslaan.

StappenMetHans deelt geen gegevens met derden. De enige manier waarop de GPS-gegevens in het GPX-bestand naar buiten gestuurd kunnen worden is via de email-functie in het menu item "Archief". De gebruiker kiest het bestand door het aan te vinken, drukt op de Mail knop en vult vervolgens de ontvanger in een stuurt het bestand als bijlage naar de ontvanger.

Ook een door StappenMetHans aangemaakt logbestand wordt alleen in opdracht van de gebruiker per email naar buiten gebracht.