Welkom op de wandelsite van Hans Bijen.  
 
 
Op deze site vind je verschillende GPS-wandelingen, die ik vanaf juli 2006 gelopen heb.

De wandelingen zijn beschikbaar in GPS Exchange formaat (GPX-bestanden). Elk GPX-bestand bevat minstens of de uitgezette route (paars) of een track (blauw). In de meeste gevallen zijn zowel de uitgezette route als de gelopen track opgenomen. De GPX-bestanden kunnen gedownload worden. De bestanden kunnen gebruikt worden op speciale navigatie apparatuur (zoals Garmin of Magellan) of op mobiele telefoons met GPS en navigatie appjes (zoals Viewranger en Locus Kaart).

De track kan afwijken van de route: omlopen als gevolg van een stiltegebied, verdwenen paden, plotselinge regen enz. Het is mogelijk dat de route/track zoals ik deze gelopen heb niet meer mogelijk is. Hoe ouder de track is, des te groter is de kans dat deze niet meer exact zo gelopen kan worden. Bij veel wandelingen zijn ook foto's beschikbaar.

In het menu "Wandelingenlijst" is de lijst met wandelingen beschikbaar. De wandelingen zijn gesorteerd op datum. De meest recente wandelingen staan boven aan. Door op kolomtitel te klikken, kan er op een willekeurige kolom gesorteerd worden. Als er op een kolom gesorteerd wordt en er wordt weer op de titel geklikt, wordt de sortering omgekeerd. Beneden de titel zijn in elke kolom filtervelden beschikbaar. In het datumveld kan gezocht worden op een dag (dd-mm-jjjj), een maand (mm-jjjj) of een jaar (jjjj). In het plaatsveld op de volledige naam of een deel van de naam, bijv "Amersfoort" of "%ersfoo%". Voor datum en lengte kan ook een bereik opgegeven worden, bijv. in het datumveld "14-11-2011/31-1-2012" en in het lengteveld "7000/8000".
Na het intypen wordt de lijst ververst door op enter te drukken of op de blauwe filterknop te klikken.
Filtervelden en sortering kunnen worden opgeheven door op de rode filterknop te klikken of op escape te drukken.

Door op een regel in de lijst te klikken wordt een pagina met de kaart van wandeling gepresenteerd. Op de kaart zijn de uitgezette route (paars) en/of een track (blauw) geprojecteerd.

Foto's
Als er foto's tijdens deze wandeling zijn gemaakt is, is in de knoppenbalk een knop "Foto's" zichtbaar. Als je hier op klikt, krijg je een overzichtspagina met alle foto's (thumbnails) van die wandeling. Klik je op zo'n foto, dan wordt de foto in groot formaat getoond en kun je met een knoppenbalk door alle foto's van die wandeling bladeren. In deze pagina's kun je met de "Terug"-knop altijd terug gaan naar de vorige pagina waar je vandaan kwam.

Commentaar
Als je niet ingelogd bent en er is commentaar aan de wandeling toegevoegd, dan is de knop "Commentaar" zichtbaar. Als je daar op klikt, kun je het geregistreerde commentaar lezen.
Ben je ingelogd, dan is de knop altijd beschikbaar en kun je commentaar toevoegen en commentaar, dat je zelf hebt toegevoegd eventueel wijzigen of verwijderen. Dat laatste kan alleen als er nog geen andere commentaren (na die van jou) zijn vastgelegd.

Download
Als je op de knop "Download" klikt wordt het GPX-bestand gedownload.

Alternatieven
Als je op de knop "Alternatieven" klikt worden alle wandelingen met een startpunt binnen 5000 meter van het startpunt van de geselecteerde wandeling op een kaart getoond.
De standaard afstand van 5000 meter kan gewijzigd worden. Als er te veel wandelingen in de lijst voorkomen, moet de afstand kleiner gemaakt worden.

In het menu "Wandelingenkaart" worden de beschikbare wandelingen getoond op een kaart van Nederland. Als er op een vlaggetje geklikt wordt, verschijnt er een infotekst over de wandeling. Er kan dan doorgeklikt worden naar de details van die wandeling. Er wordt dan hetzelfde scherm getoond als na de selectie van een wandeling uit de lijst. Door een vertrekpunt en een afstand op te geven, kan er op afstand gefilterd worden.

In het menu "Wandelbankjes" worden de beschikbare bankjes getoond op een kaart van Nederland. Tijdens de meeeste wandelingen zijn de plaatsen waar bankjes staan ook geregistreerd. Op de kaart van Nederland worden alle plaatsen van de geregistreerde bankjes getoond. Bankjes binnen 25 meter worden met één vlaggetje getoond. Ook hier kan op afstand van een opgegeven plaats gefilterd worden. Door op het vlaggetje te klikken kan weer naar de wandeling genavigeerd worden, waar het bankje in voorkomt.

In het menu "Fotogalerij" worden foto's getoond van random geselecteerde wandelingen. Om de 5 seconden verschijnt een nieuwe foto. De wachttijd is instelbaar.
Als je op een foto klikt, krijg je de pagina van de betreffende wandeling. Je kunt dan de wandeling in Google Maps bekijken, het GPX bestand downloaden en/of alle foto's van die wandeling bekijken.

In het menu "Leeuwarden 2018" zijn 2 wandel- en 2 fietsroutes onder gebracht. Deze wandel- en fietsroutes zijn uitgezet in het kader van het project "Leeuwarden culturele hoofdstad 2018".